Welkom bij Gaia & Ouranos Buitenkunst Overasselt

beeldentuin.jpg

Galerie-Beeldentuin

Algemeen

Gaia & Ouranos Buitenkunst bevindt zich in Overasselt, een dorpje aan de Maas onder de rook van Nijmegen. Overasselt kent een keur aan landschappen. In het zuiden begrensd door de Maas, in het noorden door het bosrijke gebied van de Overasseltse- en Hatertse vennen met daartussen het polderlandschap. Het landschap is door de eeuwen heen gevormd door de rivier. De toen meanderende Maas heeft voor oeverwallen en stuifduinen gezorgd. Gaia & Ouranos bevindt zich op zo’n oeverwal direct aan de dijk langs de Maas.

Begonnen als beeldentuin in 2006 is Gaia & Ouranos Buitenkunst anno 2016 uitgegroeid tot een bijzondere plek voor kunst en cultuur. Gedurende het seizoen van april tot en met oktober organiseren wij diverse kunstzinnige en culturele activiteiten.

Galerie-Beeldentuin

Nog altijd een belangrijk onderdeel van ons programma is de expositie die wij als galerie gedurende 9 weken, kort maar krachtig, in het voorjaar organiseren. In een prachtige afwisselende groene ruimte aangevuld met onze binnenruimte in de veldschuur op de dijk kunt u genieten van hedendaagse beeldende kunst  van professionele kunstenaars. De interactie van kunst en natuur en de thema's die de kunstenaar bezig houdt blijven boeien. De unieke rust en ruimte en het uitzicht op de Maas maken een bezoek onvergetelijk.