Welkom bij Gaia & Ouranos Buitenkunst Overasselt

agenda.jpg

Archief tot en met 2017

Monique van Stokkum.jpg

Vanaf 30 april 2017:

Monique van Stokkum tekent, schildert en maakt objecten. "Ik heb nooit de behoefte gehad om daarin een keuze te maken. Het directe, onverbiddelijke, delicate, heftige van de tekening. Het spel met kleuren, gelaagdheid, sporen van bewegingen als ik schilder. De tastbare volumes van mijn objecten van hout en ander materiaal, waar lijn en kleur overigens ook hun, ditmaal ruimtelijke, weg vinden.

Monique heeft de sterke behoefte om in één werk zowel te tekenen als te schilderen met ruimte voor zwart, wit en kleur, en voor tekenmaterialen en verf. "Oude schildertechnieken fascineren me. Ik heb me er in verdiept en blijf steeds nieuwe dingen ontdekken op zoek naar manieren om het in mijn eigen werk toe te passen."
Sinds 2013 maakt Monique herinneringsobjecten: kleine en grotere objecten en kastjes waar herinneringen en/of as in bewaard kunnen worden. Kunstobjecten met een extra persoonlijke betekenis.

Het werk van Monique is vanaf 30 april te zien in de Veldschuur. Kijk voor meer informatie op haar website: www.moniquevanstokkum.com
 
Onlangs had Monique een interview bij omroep GL8 over de expositie bij Gaia & Ouranos Buitenkunst. 
 
  
Tip: een aantal cursisten van Monique exposeren t/m 14 juni in het Verenigingsgebouw (eveneens in Overasselt). Ook zeker een bezoek waard!
 

 


Uitnodiging expositie "Tussen hemel en aarde", 2016

opening.jpgGaia & Ouranos Buitenkunst nodigt u van harte uit op de feestelijke opening van expositie 'Tussen hemel en aarde" op zondag 1 mei a.s. om 15.00 uur.

Gaia & Ouranos, godin van de aarde en god van de hemel, zijn deze keer uitgangspunt van de voorjaarsexpositie. Met items uit de Griekse mythologie, ode aan de aarde, schilderijen uit een tussenwereld, filosofisch werk of beelden uit het christelijke geloof geven 8 Nederlandse en 1 Vlaamse kunstenaars vorm aan dit thema.

Deelnemende kunstenaars:

 • Lobke Burgers
 • Evelien Melis
 • Zjos Meyvis
 • Ellen Grote Beverborg
 • Jan Tregot
 • Wout Herfkens
 • Jos Verschaeren
 • Ans van den Hurk
 • José Veugen (in 2013 overleden)


3 Locaties
De activiteiten zijn verspreid over 3 locaties. 
Na het openingswoord in het hart van de beeldentuin aan de Oude Kleefsebaan kunt u genieten van alle nieuwe beelden in de tuin en in de veldschuur.
Daarnaast zal Intervalli het NH-kerkje aan de Valkstraat openhouden tijdens deze expositie. Er worden daar tweedimensionale werken getoond van Diane Dyckhoff onder de titel 'Medusa'. Er zal ook een driedimensionaal werk van Zjos Meyvis genaamd 'Oeverlandschap' getoond worden. Zjos heeft in het verleden veel met Diane samengewerkt. 

Het geheel wordt muzikaal omlijst door Thijs en Simone.

Openingstijden

 • Expositie ‘Tussen hemel en aarde’ is te zien van 1 mei t/m 3 juli op zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur of op afspraak.
 • Intervalli in het NH-kerkje is alleen op zondag van 13.00-17.00 uur geopend.

 

 2015

Omringd door hun eigen werk zullen Marena Seeling en Sylvia Evers op 14 juni a. s. een Tweegesprek  houden in de veldschuur.  Zij zullen elkaar met vragen bestoken en vertellen over hun werk om zo de werkelijkheid af te pellen van hun duotentoonstelling Strijklicht.  Het wordt een interactief gesprek waarin ook u vragen kunt stellen en waarin Marena en Sylvia graag met u zullen praten over hun werk.

Aanvang 14 juni 14.00 uur 2015, veldschuur op de dijk, t.h.v. Tempelstraat, Overasselt

Kosten: € 7,50. Inclusief koffie en toegang tot expositie Van Nature in de beeldentuin.

 Wilt u erbij zijn?

Stuur een e-mail naar info@gaia-ouranos.nl of schrijf u in tijdens de opening van de exposities op 3 mei. a.s.

 sylviaweb.jpg

Sylvia Evers maakt keramisch beelden waarbij de wisselwerking tussen twijfel en overtuiging, kwetsbaarheid en weerbaarheid een belangrijke rol spelen.Door gebruik te maken van het menselijk lichaam, symbolische handelingen en dierlijke gedaanten, ontstaan er poëtische beelden, verstilde voorstellingen van keramiek.

“De figuren van Sylvia Evers voldoen aan de definitie van ‘wezen’: het werkelijk zijnde, het essentiële, hetgeen een ding maakt tot wat het is. In haar beelden schuilt een essentieel soort ‘zijn’, een kern, alsof ze de huls van de realiteit hebben afgelegd en alleen het wezenlijke van hun zijn overblijft.” (Peter Delpeut 2013). Sylvia Evers is geboren in Rheine (D) en studeerde aan de Academie voor Kunst en Industrie in Enschede. Ze woont en werkt in Arnhem. Haar werk is opgenomen in diverse privécollecties en o.a. in de collectie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Provincie Gelderland en Steinfurt (D).                        

Website Sylvia Evers:  www.sylviaevers.com

Maernaweb.pngMarena Seeling onderzoekt ruimte. Ze verkent haar gebied, of het nu IJsland, Lanzarote of de nieuwe brug bij Nijmegen is, nauwgezet. De foto’s die ze daar maakt vormen vaak het startpunt voor haar schilderijen. In het schilderproces wat daarop volgt weekt zij de foto’s als het ware los van hun letterlijke betekenis.

“Marena Seeling schildert niet wat ze waarneemt, maar ontdoet in haar werk de waarneming van de bijkomende aspecten die er niet eigen aan zijn. Hoe paradoxaal het ook mag klinken bij schilderijen die zo’n objectief karakter hebben, ze verwijdert alles wat geen persoonlijk belang kent. Daardoor ontstaan ruimtelijke composities in vorm en kleur die een innerlijke noodzakelijkheid hebben en een spanning die je kan beroeren.”

(Alex de Vries 2015)         

Marena Seeling is geboren in Weurt en studeerde aan ArtEZ, Arnhem. Ze woont en werkt in Nijmegen. Haar werk is opgenomen in diverse privécollecties en o.a. in de collectie van de Provincie Gelderland, Heden (Den Haag) en gemeente Nijmegen.

Website Marena Seeling: www.marenaseeling.nl

 

 

 fotomuur met ree nah web.jpg

Fotowand van Sylvia Evers