Welkom bij Gaia & Ouranos Buitenkunst Overasselt

links.jpg

Beeldhouwcursus

Op 8 september 2017 gaat Gaia & Ouranos Buitenkunst weer verder met de cursus beeldhouwen en is er de mogelijkheid voor beginnende beeldhouwers om in te stromen. 

De lessen zijn op een rustgevende, natuurlijke plek aan de Maasdijk in Overasselt, waar bij mooi weer buiten gewerkt kan worden. In blokken van steeds 12 lessen leert u onder begeleiding van kunstenaar Pauline Verkuijlen stap voor stap een beeld uit steen te maken, van ruwe steen tot de afwerking. 

In het eerste blok van 12 lessen gaat u gevoelsmatig met een steen van Opaal aan de slag om zo basisvaardigheden eigen te maken. Pauline leert u op een goede manier met hamer en beitel om te gaan en welke lichaamshouding het beste is. Bij het eerste blok wordt de steen en een set gereedschap bijgeleverd, dat zit dus bij de cursusprijs in. De doorgaande cursisten kunnen naar eigen inzicht verder met waar ze op dat moment mee bezig zijn. 

De volgende lessen zal er gewerkt worden n.a.v. een voorbeeld zodat je leert kijken naar de vorm van je werkstuk. Al doende zal je merken waar jouw voorkeur ligt of welke aanleg je hebt. Werk je graag aan de hand van een idee of model of kies je ervoor om gevoelsmatig te werken? Op advies kun je dan een eigen steen gaan gebruiken. 

Er zullen naar behoefte, beeldbesprekingen zijn met de groep, om elkaar in het persoonlijke, creatieve proces te stimuleren. Op verzoek kan ik dingen verduidelijken.

beeldh.png

Tijd: vrijdagochtend van 9.45 tm 12.30 uur. 

Kosten: € 218,- tot €226,- voor 12 lessen, afhankelijk van gereedschapskeuze en steensoort. Bedrag is inclusief steen in Opaal, en een set gereedschap bestaande uit een punt-, vlak- en tandbeitel en hamer of klopper van 500 gr. Als u al één of meerdere van deze gereedschappen heeft passen we in overleg de cursusprijs aan. Koffie en thee tijdens lessen zijn inbegrepen. Verder is een beschermbril, schort of oud overhemd tijdens het hakken nodig.

Opgeven: U kunt zich opgeven via e-mail: paulineverkuijlen@hotmail.com of 06-40750584 

Routebeschrijving: Veldschuur aan de Maasdijk ter hoogte van de Tempelstraat in Overasselt. Ga na Oude Kleefsebaan 1 (als u komt via de Valkstraat), 2x linksaf en dan via Tempelstraat de dijk op. Direct links vind u de Veldschuur.

 Nieuw!  Op 3 dagen in deze cursus zal ook een hele dag gewerkt kunnen worden! Van 10- 15.30 uur. 

Voorwaarde is allen te lunchen rond 13 uur en daarvoor iets mee te brengen. 

Niet cursisten, mogen op deze dagen het beeldhouwen uitproberen en kunnen een klein beeldje maken van groene speksteen. Gelieve aan te melden tot 5 dagen van te voren. 

Vaste cursisten mogen hun werkdag een verdieping geven en een flinke stap in hun process zetten. 

Prijs: wilt u een losse dag? €30,-. steenprijs komt er nog bij €5,-€10,-. Materiaal mag u lenen. 

Cursist uit de cursus: € 10 voor deze middag. Hele hakdagen: 15 september, 6 oktober en 3 november.

Begin 8 september, laatste les 1 december. Hartelijk welkom! 

Uitval les 20 oktober herfstvakantie. Tot ziens in deze bijzonder gezellige groep! Pauline Verkuijlen.